Introduktie

Jaren geleden ben ik begonnen met Fischertechnik. Heb in de de afgelopen jaren het één en ander gekocht om de hobby bij te houden. Zo zijn de “Silberlingen” erbij gekomen en de Pneumatiek.

Onlangs heb ik de hobby weer nieuw leven ingeblazen omdat ik nu veel vrije tijd heb.

Ik heb mij de kit Robo TX Training Lab aangeschaft en ben hier werkelijk zeer enthousiast over. Voor de eerste keer kan ik nu modellen bouwen en besturen met de Robopro software en Robo TX controller.

De software is een genot. Het is nu heel simpel om programma’s te bedenken en uit te werken. Alle modellen uit de kit werken goed en de meegeleverde instructies zijn duidelijk en overzichtelijk.

Ik ben nu bezig om weer allerlei modellen te bouwen en te voorzien van software.

Op het internet kun je veel vinden over Fischertechniek. Helaas zijn veel sites al erg oud. Een aantal sites bespreken hun modellen. Heel handig om ook zelf een model of idee na te bouwen

Deze blog ben ik gestart om een aantal ideeën bijelkaar te houden.

Het zou leuk zijn om samen met andere Fischertechnik bouwers de ideeën met elkaar uit te wisselen en na te bouwen of te verbeteren.

Het eerste project is het knikkerproject. Op deze blog zal ik de voortgang bijhouden en voorzien van oplossingen (eigen oplossingen of van andere)

Heb onlangs de openings naam van deze site (eigenlijk is het de gratis blog software van wordpress) gewijzigd in Fischertechnik als Mechatronica Hobby. Deze naam dekt iets beter de inhoud. Volgens de definitie van mechatronica, gaat het om de constructie het meten en regelen en besturen hiervan met de computer en software. Dit alles is nu zelf uit te proberen met Fischertechnik.

Laten we starten

veel Fischertechnik plezier

Henk Scholten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s